Steeds meer bezoekers op Overvarkens.nl

T 073 503 94 70

Veel Nederlanders weten weinig over de herkomst van varkensvlees of de manier waarop varkens op een modern varkensbedrijf worden gehouden. Sterker nog: de meeste Nederlanders hebben geen bijzondere interesse in de varkenshouderij. Totdat ze iets horen of lezen en op internet op zoek gaan naar meer informatie. En dan kunnen ze op overvarkens.nl terecht voor informatie van de sector zelf!

Eén van de taken van het Productschap Vee en Vlees is het informeren van burgers over de Nederlandse varkenshouderij. Dit doet het Productschap onder andere met de publiekswebsite www.overvarkens.nl.

Eén publiekswebsite voor de hele sector
Vanuit de varkenshouderij zijn in de loop van de tijd diverse websites gemaakt gericht op het informeren van het publiek: devarkenshouder.nl, varkensenzo.nl, varkensinzicht.nl en stapindestal.nl. Elk met een eigen doel en doelgroep, maar wel veel werk om te onderhouden en grote kans op versnippering. Agro communicatiebureau GREEN gelooft in sterke merken met een krachtig eenduidig verhaal en consistentie in het merkgedrag. Daarom heeft GREEN in 2010 in de werkgroep PR varkenshouderij (Productschap Vee en Vlees) voorgesteld om een portal-site te bouwen, zodat alle bezoekers de informatie kunnen vinden via één centrale publiekswebsite: overvarkens.nl.  

Van portal naar vindbare blogwebsite
De eerste versie van overvarkens.nl werd in 2010 positief ontvangen en leidde al snel tot nieuwe inzichten deze site verder te ontwikkelen. Daarop heeft GREEN in 2011 een internetmarketing-plan ontwikkeld voor de site www.overvarkens.nl. De uitwerking van dit plan resulteerde in een nieuwe website waarbij de vindbaarheid van de site en de artikelen de hoogste prioriteit heeft. Van een portal met linkjes naar andere sites is OverVarkens nu vooral een blogwebsite met eigen content die één en al varkenshouderij uitademt.


Webcommunicatie is nooit af
GREEN helpt het Productschap Vee en Vlees en de varkenshouderij maandelijks met de communicatie door het verzorgen van redactiewerkzaamheden voor de website zoals het schrijven, redigeren en vullen van de site en het onderhouden van de contacten met bloggers. Bij het optimaliseren van de site wordt continu gelet op de juiste inzet van keywords (zoekterm optimalisatie) en alle andere SEO activiteiten.

Werk
Merkstrategie | Website | Internetmarketing | Zoekmachine positionering incl. zoekwoordenonderzoek | Redactie en projectmanagement van de site | Linkbuilding | Online banners | PR agrarische sector

GREEN Communicatie