Total Feed Efficiency

T 073 503 94 70

Bij het fokken van het ideale varken kijkt Topigs naar alle aspecten die het rendement van de varkenshouder beïnvloeden. Dus ook het voerverbruik.

TOPIGS is a global leader in pig breeding and artificial insemination. TOPIGS is active in over 50 countries and is the leading company in its field.


Varkenshouders moeten leren kijken naar de totale voerkosten
Varkensvoer is duur. Heel duur en het wordt waarschijnlijk alleen nog maar duurder. De internationale varkenshouderij zoekt dan ook voortdurend naar oplossingen om de voerkosten te drukken. Een relatief onbekende factor hierbij is het inzicht in de totale voerkosten om varkensvlees te produceren. Daarbij kijk je niet alleen naar de voerconversie van de vleesvarkens, maar naar het totale plaatje: hoeveel voer vreet de zeug, hoe lang gaat een zeug mee, hoeveel biggen produceert een zeug, hoe groot is de uitval bij biggen en bij de vleesvarkens?


Bereken zelf je Total Feed Efficiency
De fokkerijstrategie van TOPIGS zorgt voor de laagste voerkosten over de hele linie. Dat moet iedereen in de internationale varkenshouderij weten! Aan communicatieadviesbureau GREEN de opdracht om deze inhoudelijke boodschap om te zetten naar een boodschap die de doelgroep (grote varkenshouders over heel de wereld) aanspreekt. We kozen voor een korte maar krachtige vertaling van de boodschap: Reduce your feed costs now! TOPIGS, Number one in Total Feed Efficiency. Een merkbelofte die vooral opvalt omdat een fokkerijorganisatie de afzender is en niet een voerleverancier. Om deze boodschap in diverse landen en talen over te kunnen brengen, adviseerden wij om crossmediale communicatie in te zetten en daarbij een animatie te gebruiken om het principe uit te leggen. GREEN ontwikkelde onder meer een website met een calculation tool om het inzicht in de eigen voerkosten te vergroten. Met deze tool kunnen bezoekers van de website zelf ervaren dat TOPIGS de totale voerkosten kan verminderen.

Werk
Merkverhaal | Communicatiestrategie | Communicatieconcept | Advertenties | Website | Calculation Tool op website | Brochure | Advies over animatiefilmpje

GREEN Communicatie