Het verkeerde logo

T 073 503 94 70

Daar sta ik weer in ons kleine archiefhok en weer verschuif ik de doos met oude keycords,  stressballetjes en post-its met het verkeerde logo. Misschien heb ik dat in de afgelopen jaren al tien keer gedaan en elke keer denk ik, ik gooi ze weg. Maar bij de container aangekomen vind ik het toch jammer. Misschien kan ik er nog iemand blij mee maken en ik zet ze weer terug.

Ik ben niet de enige, zo staan er in heel wat kantoormagazijnen dozen vol met pennen, notitieblokjes en andere promotiematerialen met een oud logo, verkeerde slogan of gewijzigde bedrijfsnaam. Tja, niets mis met de producten maar wat moet je ermee?

Met dit gevoel in het achterhoofd en de zoektocht naar een goede eindejaarsactie is GREEN Brandrecycling ruim een jaar geleden ontstaan. Als communicatieadviesbureau ben je samen met je agri klanten steeds op zoek naar het unieke van een bedrijf en dan gebeurt het regelmatig dat er iets bijgesteld of veranderd moet worden in de naam of slogan. Zo zorgen fusies steevast voor een nieuwe naam. Een klant zei eens tegen ons bij een onvermijdelijke bedrijfsnaam wijziging: “en wat doe ik dan met al die pennen en notitieblokken?” Volgens mij was de reactie toen, nou dan zoeken we daar toch iets voor. Een paar maanden later werd greenbrandrecycling.nl geboren.

Samenwerking met Edukans Schoenmaatjes
Super enthousiast zijn we aan de gang gegaan, maar al gauw liepen we tegen een groot aantal praktische punten aan. Hoe gaan we inzamelen, wie kunnen we ermee helpen. Hoe manage je zo’n proces. Tijd om op zoek te gaan naar een partner met ervaring. Edukans paste helemaal in ons plaatje. Gericht op educatie van kinderen in ontwikkelingslanden en een goed en betrouwbaar logistiek netwerk.

Nu bestaat greenbrandrecycling.nl meer dan een jaar, maar het gevoel is nog steeds heel positief en we gaan gewoon door. Het voelt goed als je anderen blij kunt maken met spullen die anders weggegooid zouden worden. Er bubbelen al idee├źn om het verder uit te bouwen. Meer mogelijkheden voor spullen die geen kans hebben binnen de mogelijkheden van Edukans. Ik heb er zin in!

GREEN Communicatie